SSE | Könyv | DVD
 

  Felhasználónév:
  
  Jelszó:
  
   

Felhasználók: 598

Könyv ajánló: lelekalapitvany.hu

Sant Kirpal Singh

Semmit sem vesztünk, ha adunk!

Az igazság utáni kutatásunk különböző vallások követőivé tett bennünket, amelyek a gondolat iskolái. Az igazság nem kizárólagos joga egyetlen vallásnak, helynek vagy kornak sem. Az igazság minden ember születési előjoga. Ahogy mindannyiunknak joga van lélegezni, vagy magába szívni a Nap sugarait, ugyanúgy mindegyikünk kiváltsága, hogy merítsen az élet bennünk található láthatatlan forrásából, az erőből, a bölcsességből. Ez a forrás végtelen és kimeríthetetlen. Bárki, bármilyen valláshoz tartozzon is, képes ezt magából a felszínre hozni, egy hozzáértő személy segítségével – akit nevezhetünk, ahogy tetszik. Kortyoljunk e forrásból annyit, amennyit csak akarunk! Nem csupán számunkra lesz elegendő, de általa embertársainkon is hathatósan tudunk segíteni.

Mosolyunk majd mások arcára is mosolyt csal. Erőnk másokat is arra ösztönöz, hogy megerősödjenek. Egy nemes lélek mindig értékes tulajdonságokat kelt életre másokban. Isten szeretet, lelkünk szintén szeretet, és egyedül a szereteten keresztül ismerhetjük fel Istent. A szeretet csak a gondolkodás nélküli lemondást, szolgálatot és áldozatvállalást ismeri mások jólétéért, boldogságáért.

Az igaz ember őszinte, mértékletes életet él, szeretetet sugároz másokra a bennük élő Isten kedvéért, és ad, ad, mindig csak ad.

Semmit sem vesztünk, amikor másoknak adunk. Vajon kevesebb szeretet marad-e a szívünkben, ha adunk belőle? Ellenkezőleg, tudatában vagyunk a szeretet mindennél hatalmasabb erejének, de senkit nem lehet meggyőzni erről mindaddig, amíg ki nem próbálja gyakorlatban. Egy grammnyi gyakorlat többet ér az elméletek tonnáinál.

Gyakorlatias korban élünk, ezért a mi feladatunk, hogy eszméinket egyre inkább átültessük a gyakorlatba!

:: KAPCSOLAT ::
A Spiritualitás Tudománya