SSE | Könyv | DVD
 

  Felhasználónév:
  
  Jelszó:
  
   

Felhasználók: 609

Könyv ajánló:



 lelekalapitvany.hu

  • Tészták és kásák
  • Egytálételek
  • Feltétek
  • Levesek
  • Pástétomok
  • Sütemények

  • A B C D E F G H I J K L M
    N O P Q R S T U V W X Y Z
    Mutasd mindet!
    Receptek
    Túró rudi

    2 db mézeslap, 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaníliás cukor, citromhéj, csipetnyi reszelt narancshéj, 1-2 ek narancslé, Gála, vagy Aranka vaníliás pudingpor

    A porcukrot, a vajat és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A túrót szitán áttörjük, és az összes alapanyagot kézzel vagy géppel alaposan egyneműsítjük. A túró víztartalma miatt előfordulhat, hogy kicsit lágyabb a kelleténél, ezért Gála pudingport gyúrunk hozzá, amíg olyan kemény lesz, hogy akár gombócokat is tudunk belőle formázni. A mézeslapot behelyezzük egy mély tepsi aljába, az összes túrótölteléket szépen simára egyengetve (vigyázva, hogy a sarkok is szépen magasan ki legyenek túróval töltve) rárakjuk. A másik mézeslappal lefedjük, finoman megnyomkodjuk, óvatosan, hogy el ne törjön, de feltétlenül találkozzon a töltelék mindenütt a lappal. Legalább fél napot pihentetjük. A tetejét megszórjuk porcukorral, vagy tortabevonóval bevonjuk. A tepsiben szeleteljük fel. Akkor lesz belőle „rudi” ha a süteményt hosszában harmadoljuk, és utána 2,5 cm széles szeletekre vágjuk, és nem csak a tetejét, hanem az oldalát is bevonjuk csokival. Tejszínes túrószelet lesz a túró rudiból, ha a kész sütemény tetejére 3 dl növényi tejszínből készült tejszínhabot kenünk. Szeletelés után nagyon szépen tudjuk díszíteni szeletelt őszibarackkal, szőlővel, kivivel, mazsolával, ribiszkével, eperrel, málnával.

    :: KAPCSOLAT ::
    A Spiritualitás Tudománya