SSE | Könyv | DVD
 

  Felhasználónév:
  
  Jelszó:
  
   

Felhasználók: 557

Könyv ajánló: lelekalapitvany.hu

Istenember

Sant Kirpal Singh

Szívtől szívig beszélgetések

A Szívtől szívig beszélgetések összesen nyolcvanegy fejezetből áll, amelynek most a 35 fejezetből álló első kötetét adjuk ki, de a többi fejezetet tartalmazó második kötet is hamarosan meg fog jelenni.

A Szeretett Mester, Sant Kirpal Singh a spirituális út mélységeit nagyon közvetlen, szeretettel telített találkozók során tárta fel az Őt Indiában hosszabb időre meglátogató, Nyugatról érkezett tanítványok előtt.

A magyarul 2017-ben megjelent Reggeli beszélgetések és a Szívtől szívig beszélgetések többségét Kirpal Mester 1970 őszétől 1971 tavaszáig a rajpuri lakhelyén tartotta. Ebben az időszakban folyt a közeli Manav Kendra építése, ezért Ő minden nap odament, hogy ellenőrizze a munkálatokat, de előtte vagy az esti órákban mindig volt ideje arra, hogy áldott darshanjában részesítse a külföldről érkezett tanítványokat.

Ilyen alkalmakkor előcsalogatta a kérdéseket a tanítványai elméjéből, és egy óránál is hosszabb, szeretettel átitatott együttléteket varázsolt belőlük. Ezeken a találkozókon a spirituális út lényegi kérdésein kívül olyan napi világi problémákkal is foglalkoztak, mint a nők egyenjogúsága, a kábítószerek fogyasztása, a szexualitás, a generációs szakadékok kérdése, India politikai ügyei. A beszélgetésekből sok új információhoz lehet jutni Kirpal Mester életéről és munkásságáról is. Ő semmilyen témát nem utasított vissza, segítséget nyújtott, hogy a tanítványok szembenézzenek a problémáikkal, mindig szem előtt tartva a végső célt, hogy ily módon is segítse őket az Istenhez való visszajutásban.

E darshan-programok idején a Mester kiült a háza verandáján a fonott karosszékébe. A nyugati tanítványok a lába elé gyűlve hallgatták, hogyan ad válaszokat az Ő utánozhatatlan stílusában, szívtől-szívig.

:: KAPCSOLAT ::
A Spiritualitás Tudománya