SSE | Könyv | DVD
 

  Felhasználónév:
  
  Jelszó:
  
   

Felhasználók: 598

Könyv ajánló: lelekalapitvany.hu

Istenember

Sant Kirpal Singh

Szívtől szívig beszélgetések II

A Szívtől szívig beszélgetések összesen nyolcvanegy fejezetből áll, amelynek most a 46 fejezetből álló második kötetét tartod a kezedben.

A Szeretett Mester, Sant Kirpal Singh a spirituális út mélységeit nagyon közvetlen, szeretettel telített találkozók során tárta fel az Őt Indiában hosszabb időre meglátogató, Nyugatról érkezett tanítványok előtt.

A magyarul 2017-ben megjelent Reggeli beszélgetések és a Szívtől szívig beszélgetések többségét Kirpal Mester 1970 őszétől 1971 tavaszáig a rajpuri lakhelyén tartotta. Ebben az időszakban folyt a közeli Manav Kendra építése, ezért Ő minden nap odament, hogy ellenőrizze a munkálatokat, de előtte vagy az esti órákban mindig volt ideje arra, hogy áldott darshanjában részesítse a külföldről érkezett tanítványokat. E darshan-programok idején a Mester kiült a háza verandáján a fonott karosszékébe. A nyugati tanítványok a lába elé gyűlve hallgatták, hogyan ad válaszokat az Ő utánozhatatlan stílusában, szívtől-szívig.

Részlet a 36. fejezetből: Tudatos teljességek, a teljes tudatosság Óceánjának a cseppjei vagyunk, amelyeket a kifelé irányuló képességekkel együtt körülvesznek az elme, az anyag takarói. Most annyira ezekkel azonosultunk, hogy megfeledkeztünk az igazi valónkról. Ezért kérem: „Ó, ember! Ismerd fel magad!”

A látás a mindenek feletti. Isten teljesen egyedül van. Mi is így menjünk Őhozzá! Ő vár ránk. A meditáció az eszköze annak, hogy kizárólag csak Ővele legyünk. Bár ez az egész folyamat egyszerű, a megértését az intellektuális küszködéssel nagyon megnehezítjük. Tökéletesen egyedül akarunk menni Istenhez? Akkor vonuljunk vissza a külvilágból! Ennek eszköze a meditáció.

:: KAPCSOLAT ::
A Spiritualitás Tudománya