SSE | Könyv | DVD
 

  Felhasználónév:
  
  Jelszó:
  
   

Felhasználók: 612

Könyv ajánló: lelekalapitvany.hu

Titkok tika

Sant Darshan Singh

Szeretet minden lépésnél

Világszerte milliók úgy ismerték meg Sant Darshan Singhet, mint a XX. század egyik legnagyobb szentjét és az emberi egység védelmezőjét. Négy világ körüli utazása során számtalan vallási, szociális és politikai személyiséggel került kapcsolatba. Nagyon sok olyan, az élet minden területét képviselő emberrel találkozott, aki a béke és a spirituális fölemelkedés után vágyódott.

Előadásai és írásai több, mint ötven nyelven, negyven országban jelent meg. Sant Darshan Singhet Indiában az urdu nyelv legjelentősebb misztikus költőjeként tartják számon. Verseit már 17 éves korától sugározta az indiai rádió. Két verseskötetével és irodalmi munkásságával többször is elnyerte az Urdu Akadémia különleges Nagydíját.

A Szeretet minden lépésnél Sant Darshan Sing költői tehetségét teljes gazdagságában és szépségében tárja elénk. Szerzője a kézirat nyomdába kerülésekor hagyta el, a fizikai világot. Ez az istenien ragyogó napsugár az emberi szív legsötétebb zugaiban is fellobbantotta a fényt, a hitet és a reménységet. Sorait olvasva újabb oldaláról ismerhetjük meg Őt.

Sant Darshan Singh 1989. május 30-án, kora reggel telefonon rendelkezett a könyv végleges formába rendezéséről. Meghatározta a címet, majd megváltoztatta az Ars poetica című fejezet bevezető sorait. Az eredeti szöveg szerint: „Az inspiráció vezette mindig tollamat, s így lesz a jövőben is.” Az átalakított zárómondat így hangzik: „A Fény Óceánja végtelen; s az élet oly rövid.” Öt órával később békésen eltávozott a földi világból.

:: KAPCSOLAT ::
A Spiritualitás Tudománya