SSE | Könyv | DVD
 

  Felhasználónév:
  
  Jelszó:
  
   

Felhasználók: 585

Könyv ajánló: lelekalapitvany.hu


Sant Rajinder Singh - Újévi Üzenet 2019

Kedves Testvéreim az Úrban!

A meditáció gyakorlással tökéletesíthető. A spirituális tapasztalatok egy szempillantás alatt Fénnyel áraszthatnak el bennünket, de arra van szükségünk, hogy megfelelő állapotba kerüljünk, mire ezek a pillanatok elérkeznek az életünkbe. Milyen előkészületeket tehetünk, hogy felkészüljünk a Fénnyé válásra?

Gondoljunk a tudósokra, akik kémiai kísérleteket folytatnak! Az elvárt reakció bekövetkezéséhez megfelelő összetevőkre, meghatározott eljárásmódra és időre van szükség. A spirituális gyakorlatok végzése is a különböző lépések helyes kombinációjával terem gyümölcsöt.

Miközben a meditáció pihentté, frissé és békéssé teheti a testünket és az elménket is, az igazi jótéteménye az, hogy a benső csodáktól tündöklővé varázsolja a lelkünket. Az Isteni Fényre és Hangra való meditáció benső látványokkal és Mennyei Muzsikával áld meg bennünket.

Ahogy az ünnepi időszakokat fényekkel és az alkalomhoz illő zenével, dalokkal tesszük emlékezetessé, a bensőnkben folyamatosan ott zengenek a csodálatos isteni szimfóniák, és ragyog a Fény. A meditáció gyakorlásával mindezeket a csodákat nemcsak egy ünnepen, hanem az egész év folyamán kedvünk szerint élvezhetjük. A benső tapasztalatok megszerzésére úgy állhatunk készen, ha bizonyos lépéseket teszünk a kellő felkészülésünk érdekében.

A meditáció nem nehéz. Becsukjuk a szemünket, lecsendesítjük, gondolatmentessé tesszük az elménket, és befelé figyelünk. Gyakorlat teszi a mestert. A tapasztalat a legjobb tanár. 2019 folyamán őrizzük meg az emlékezetünkben a következő egyszerű szavakat, hogy a tényleges tennivalóinkra emlékeztessenek bennünket:

Váljunk rutinossá, meditációs gépezetté 2019-ben!

A „gépezet” kifejezést gyakran használják arra, ha valaki lelkesen, szenvedéllyel, hozzáértéssel, gyakorlottan végez el valamilyen feladatot vagy egy számára örömteli tevékenységet. A gépezet itt a dinamikus, az eredményes és a folyamatos munkát jelképezi. Ha ugyanis azt egyszer bekapcsolják, akkor állandóan, megszakítás nélkül működik. Ez a példa jó emlékeztető a meditációnkat illetően. Ha leülünk meditálni, azt szorgalommal, hatékonyan és állhatatosan is végezhetjük. Ez azt jelenti, hogy elterelő gondolatok nélküli, koncentrált figyelmű állapotban maradunk, amíg eredményre nem jutunk.

Természetesen különbség van a gépiesség és a mi meditációs gyakorlatunk között, hiszen ez utóbbi nemcsak mechanikus. Mi ugyanis szívvel-lélekkel dolgozunk. Az elektromosság, amely a mi „szerkezetünket” működteti, a buzgalom, az odaadó, a szenvedélyes elkötelezettség – ez fűt, ez hajt bennünket. Állhatatosan és helyes erőfeszítéseket téve meditálunk, de ehhez hozzátesszük a szeretetünket és az örömünket is, hogy elérhessük a végső célt, megtapasztalva a benső Fényt és a Hangot, amely el fog vezetni minket az Istennel való egységhez.

Legyen számunkra emlékeztető az új esztendő mottója: „Váljunk rutinossá, meditációs gépezetté 2019-ben!” Tegyünk eltökélt, pontos és szorgalmas erőfeszítéseket a meditációban, és akkor megjutalmazódunk azzal a keggyel, hogy átélhetjük az Isteni Fényt és Muzsikát, amely eljuttat bennünket az Úrral való egyesülés üdvözítő, békés és örömteli állapotába!

2019. január 1.
A legnagyobb szeretettel,


Rajinder Singh

:: KAPCSOLAT ::
A Spiritualitás Tudománya